My-home-town.jouwweb.nl

fietsen in wierden en omgeving

Wierdens Natuurlijke Rijkdom, 35 km

Wierden met zijn intieme stilte, het natuurschoon,zijn pracht aan bomen en zijn essen. dat is natuurlijke rijkdom wat de omgeving van Wierden ons te bieden heeft. Even verderop ligt een mooi open Veengebied. met als middelpunt de schaapskooi. Een levend landschap dat U er veel van mag genieten.

 

voor de route klik hier

Boswachterij Ommen fietsroute, 65 km

De fietsroute voert u door een gevarieerd gebied van bos, heide, rivierenlandschap, weide en buurtschappen. Vanaf het Huurneveld gaan we naar de Regge, om van daaruit naar de boswachterij van Ommen te gaan. Boswachterij Ommen met zijn naaldbossen, waarin prachtige vennen en stuifzanden zijn te vinden, met in zijn nabijheid een reeks aan prachtige landgoederen. Ook het oude Saksische landschap van Het Eerder Achterbroek wordt tijdens deze tocht bezocht.

voor de route klik hier    

 Stilte aan het Meertje, 35 km

Mooie natuurfietstocht, met als startplaats het marktpleintje van Enter. We fietsen door de groene omgeving van Bornerbroek. Een Thermoskan met Koffie en een Verrekijker zijn zeker op hun plaats om mee te nemen in de fietstas voor deze mooie natuurfietstocht.

voor de route klik hier

Een fietstocht langs de Twentse Weg van Zwolle naar Wierden (± 40 - 50 km) 

Om vroeger van Zwolle naar het achterland Twente te reizen, en mogelijk nog verder naar Duitsland, was een hele onderneming. Lang voordat de A1, de spoorlijn, de straatweg via Raalte en Nijverdal, en het Overijssels Kanaal er waren, was er maar een mogelijkheid: De Oude Twentse Weg. Dit was ooit een belangrijke handelsweg. Het was, zoals ook de Hessenwegen, geen mooie verharde weg, maar een zandweg, en dan vaak meerdere karrensporen breed. Deze weg is al in de 12e eeuw als zodanig vermeld! 

voor route klik hier

Wierdens-Groen 40 km

In de omgeving van Wierden zijn een tal van verschillende landschappen te vinden. Deze fietstocht gaat dan ook door een rijk aan natuurschoon rondom Wierden. Prachtige streken met akkers, weilanden, schilderachtige oude boerderijen, opgaande houtwallen en bossen, we komen ze allen tegen.
Ook nemen we nog even een kijkje in de buurgemeente Rijssen.

voor route klik hier

Maak een Gratis Website met JouwWeb